vineri, 14 noiembrie 2008

Muscata alba

Vara aceasta am primit de la sora mea un pui de muşcată albă, mic, mic de-o jumătate de şchioapă. A început să crească şi totodată i-a apărut şi boboc de floare. Când a înflorit prima dată, floarea era mai mare decât întreaga plăntuţă. De atunci a tot crescut şi a avut flori tot timpul. Chiar acum în noiembrie, pe frig, ea este înflorită la fel ca vara.





13 comentarii:

  1. Da si eu am una la fel, mama spune ca este Muscata olandeza:)!http://gingasia.blogspot.com/2008/08/miercurea-fara-cuvinte_13.html

    RăspundețiȘtergere
  2. superbaaaaaaaaaaaaaaaaaa! as vrea si eu...deocamdata os a o pun in avatar pe a ta. Multumesc ca ne o arati si noua :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiti ca se inmulteste foarte usor; doar rupi o crenguta si o pui in pamint si o uzi...face radacini...si gata...
    Si eu cumpar de cite ori gasesc o vculoare noua...sint atitea specii ca nu-ti vine sa crezi...si nu sint pretentioase, nu le maninca nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat imi plac muscatele,tot pe atat nu traiesc la mine,nu stiu de ce...,ceva nu le place,doar astea curgatoare merg bine.Le-am pus si zahar in apa,ca asa auzisem si tot degeaba.O cumpar plina de flori si cand se termina florile acelea,altele nu mai apar,sau apar boboci gata uscati.Hmmm...
    Dac-as fi superstitioasa as zice ca trebuie sa fur o crenguta si din aia sa-mi prasesc,dar,ciudat sau nu,nu sunt superstitioasa.
    Lia,weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gingasia nu stiu daca este olandeza dar mie imi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rodica asa le inmultesc si eu. Numai ca eu nu am cumparat niciodata muscate, pe unele le-am primit sau altele le-am obtinut la schimb.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elisa din cate stiu eu florile in ghiveci de la magazine sunt crescute fortat si intretinute cu chimicale. Cand nu mai primeste acele substante, plata moare incet. De aceea iti recomand sa iei un pui de la cineva care nu o creste cu ingrasaminte artificiale. Si chiar din magazin daca o cumperi, cum ajungi cu ea acasa, taie din ea varfuri nu mai lungi de o schioapa (chiar daca au flori) si punele in pamant separat in alte ghiveche.
    E bine ca nu esti superstitioasa. Un om care crede in Dumnezeu nu poate fi superstitios - daca este, atunci acel om de fapt nu crede cu adevarat in Dumnezeu.
    Multumesc frumos de urare.
    Binecuvantare din partea lui Dumnezeu iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Superbă muşcată. De mai mulţi ani mă chinui să prind şi eu una şi tot mi se usucă. Dintre toate altoaiele, numai muşcata albă! Chiar e culmea. Cu celelalte...nicio problemă. Aa, şi mai am o nelămurire. Am primit de la cineva nişte muşcate curgătoare. La acela erau pline de flori, la mine sunt pline de .... frunze! Nicio floare! Oare ce i-o lipsi?

    Şi mai am o întrebare: ştie cineva cum se îngrijeşte corect Clivia, pt ca am una de mai mulţi ani dar nu mai face flori! Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alex cu muscata alba eu cred ca trebuie sa mai insisti. Pana la urma se va prinde.
    Muscatele curgatoare poate au umezeala multa. Asa am observat la mine: cand le puneam apa des erau mai mult frunze si cand le-am pus mai rar erau pline de flori. Acum nu stiu daca este o regula dar trebuie incercat.
    Clivia nu am avut niciodata si nu stiu din experienta cum se ingrijeste dar am gasit la adresa aceasta niste informatii:
    http://www.gradina-online.ro/Clivia_A3614.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu cred ca muscaterle n-au nevoie de multa apa...ale mele cele mai neingrijite o duc mai bien ca alealalte...???
    Inveti si din greseli!!!
    Rodica

    RăspundețiȘtergere
  11. Mersi mult, Lia! O să mă documentez la adresa indicată. Clivia ştiu că e o floare pretenţioasă. A primit-o mama cadou acum câţiva ani şi era o încântare când era plină de flori. Am "tratat-o" şi cu...bere, căci am citit că are multe îngrăşăminte şi e bună şi pt şters frunzele, ca să lucească! Sper că n-am îmbătat-o! :-)

    RăspundețiȘtergere