sâmbătă, 25 aprilie 2009

Flori de nuc

Prinsă cu treburile gospodăriei era să ratez florile de nuc. Şi parcă primăvara asta, ca niciodată, toate sunt deosebite.
Denumirea ştiinţifică a nucului este Juglans regia şi face parte din  Familia Juglandaceae.

4 comentarii:

  1. Lia,astia-s matisorii care polenizeaza foarea.Dac-ai sti de cand urmaresc eu sa vad floarea si n-am reusit...inca,abia dupa ce-i cat un bob de mazare o vad :) !

    RăspundețiȘtergere
  2. Elisa eu ma gandeam ca si ei pot fi numiti "flori" de parte barbateasca pentru ca la o cautare google, am gasit aceasta explicatie despre florile de nuc:
    "Inflorirea florilor femeiesti dureaza 14-16 zile, iar a celor barbatesti 5-7 zile. Polenul este receptat atunci cand unghiul dintre lobi este la 90-150 grade".

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e,Lia draga,ai dreptate,si astea sunt flori,cele barbatesti dar eu m-am referit la acelea din care iese nuca...acelea nu le vad eu pe nuc...trebuie sa mai caut.In schimb le-am vazut la alun,sub frunze :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur Elisa ca ai reusit sa vezi florile alunului eu n-am reusit sa vad decat tot acei matisori si la alun.
    Am trei aluni mici, plantati pui anul trecut, care inca nu fac alune, deci nu am ce examina deocamdata.
    Doi dintre ei (eu le zic ornamentali) pui fiind, au frunzele verde crud si cand se fac mari frunzele lor vor deveni grena - fac alune mici... dar al treilea este un soi care face alune uriase.
    Abia astept sa creasca...
    Iti doresc o saptamana binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere